Protest:”Jos Timofti !!!”, Protest: “66 de copii orfani în voia sorții”

timofti]

Grupul “Atei și agnostici din RM” a pichetat sediul Președinției RM în semn de protest că președintele Timofti i-a acordat o distincția de “Om Emerit” Mitropolitului bisericii ruse, Vladimir.
“Pentru promovarea religiei creștin-ortodoxe și pentru construcția lăcașurilor de cult” (bisericilor).
Președintele unui stat laic încalcă flagrant constituția unui stat laic și decorează religioți cu distincție de stat.
Președintele RM acordă distincție de stat unui lider care se supune direct Moscovei, care promovează separatismul din Transnistria oferind liderilor de acolo distincții bisericești.

Al doilea protest a avut loc în această după amiază în fața Guvernului. Manifestanții și-au manifestat dezacordul față de faptul că statul, printr-o dispoziție de Guvern, a transmis unei mănăstiri dreptul de administrare autonomă asupra unei case de copii.
Este vorba despre casa de copii orfani ”Preafericitul Iosif” din sectorul Buiucani al capitalei.
”Am fost la doamna Svetlana Chifa, șefa Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și dânsa ne-a spus că este un document de Guvern, care a permis transmiterea celor 66 de copii unei mănăstiri – deci, răspunderea e a Guvernului. Dacă decizia a fost luată de Guvernul de până la Leancă și până la doamna Maia Sandu – atunci ar trebui măcar să repare greșeala și să se intereseze de cei 66 de cetățeni”, susține activistul Oleg Brega, unul dintre inițiatorii acțiunii publice.
Chiar dacă una dintre solicitările grupului de inițiativă era obținerea unei audiențe la cineva dintre demnitari, nimeni dintre reprezentanții instituției nu a manifestat interes față de acțiunea publică.


Sursa politik.md și
Curaj.tv

Updated: October 11, 2016 — 3:15 pm