Administratorii grupului "Ateii din Moldova", Vitalie Lisnic și Oleg Brega azi au protestat la blocul administrativ al Universității Tehnice. Protestul a fost împotriva paraclisului religios , creat în căminul N13 al Universității.

Despre acest paraclis din cămin a relatat și canalul TV8
Scopul potestului a fost de a aduce la cunoștință conducerii universității poziția grupului: "Ateii din Moldova", de a le aminti Constituția și legile RM, care spune:

Articolul 31, p.4 "Cultele religioase sunt autonome, separate de stat...", și că promovând unul dintre multele culte religioase înregistrate în RM se încalcă Principiile de bază ale concurenței, protejate de Legea N183. aprobată de parlament pe 11.07.2012.

Reamintim: Preoții Mitropoliei Basarabiei au recunoscut că există acest paracls în cămin, dar au negat petrecerea ritualurilor religioase și recomandă pentru ritualuri biserici bine amenajate.
După protest nu s-a reușit discuția cu rectorul Universității Tehnice. Chiar dacă s-au filmat discuții aprinse cu unii reprezentanți din administrație, nu se vor posta aceste fragmente, dar se vor ruga respectuos să se respecte legea și să elibereze hall-ul din cămin.
Cererea grupului "Ateii din Moldova" va fi trimisă online și de asemenea va fi trimis linkul la acest articol.


De asmenea s-a protestat la guvern, unde am chemat un reprezentatn al Ministerului Educației să le explicăm motivele protestului.
Am promis să le trimitem detalii online despre caz. Vom trimite și lor acest articol și-i vom eticheta în postarea din Facebook.

De la rectoratul Universității Tehnice cerem un răspuns în decurs de 7 zile pe email, altfel vom scrie cerere la procuratură invocând încălcarea legilor enumerate mai sus.



UPDATE (02.10.2019):
Conducerea Universității Tehnice a dat răspuns grupului:"Ateii din Moldova"