Interpretul Vitalcus, (Vitalie Lisnic) a acționat în judecată Comitetul de Organizare a Concursului: "Eurovision" pentru discriminare religioasă.
Pe 2 ianuarie a depus cererea de înscriere în concurs cu piesa: "Satana nu iartă", dar a primit scrisoare de refuz abia după sfârșitul concursului național, pe 14 martie 2019. Motivul refuzului a fost: "Piesa instigă la ură și discriminează".


Interpretul Vitalicus susține că textul piesei nu instigă la ură ci dă explicații de ce ar fi mai bine să credem în Satana:
"Cu toții în Iad vom ajunge odată,
Și-ți reamintesc - Satana nu iartă".


Autorul nu se adresează cuiva anume, pe care l-ar ofensa, ci spune la general: "Voi, cei ce dați bani s-ajungeți în Rai"...
Cine ar recunoaște că dă bani ca să ajungă în Rai, va recunoaște cineva? :)
Pe data de 1 martie, interpetul a plătit taxa de stat și s-a adresat în judecată.(Se pare că pentru discriminare nici nu trebuia plătită taxă de stat, dar așa s-a cerut). Dar toți noi știm care e situația cu sistemul judecătoresc în RM. Dovadă este și cazul când aceiași persoană, Vitalie Lisnic, a fost amendat pentru că a filmat în biserică. A vrut să prindă pokemoni, dar nu avea aplicația "PokemonGO" - instalată și doar a filmat. Pentru asta sitemul judecătoresc l-a amendat cu 860 lei :).
Dar revenim la cazul nostru. Evident, cererii de chemare în judecată nu i s-a dat curs. Am așteptat scrisoarea oficială. Pe 13 aprilie am primit-o (peste o lună și jumătate !!!)




Evident, e "apă chioară" de la un judecător al sistemului, de aceia am scris o cerere ON-LINE !!!, către Consilul Pentru Prevenirea Discrminării, de unde foarte repede am primit răspuns că cererea a fost examinată și acceptată. Iată ce înseamnă o instituție europeană: Online, rapid, fără taxe de stat înainte de a fi acceptată cererea... ș.a. Am încredere în această instiuție, căci ateii au mai avut dosare aici, pe care le-au câștigat cu ușurință.
Sedința va avea loc pe 3 mai, la ora 13.00 și este publică.
Ștefan cel Mare 180, et.4, Sala de ședințe.



UPDATE 03.05.2019