După patru ședințe de judecată, judecătorul Ion Morozan (judecătoria Buiucani), un moșnegel întru totul supus sistemului (cred că de asta îl și țin acolo), și-a luat o săptămână de a "analiza" cazul contravențional, în care un ateu a fost amendat pentru că a filmat într-o biserică. Fără careva dovezi că s-ar fi ofensat sentimentele religioase ale credincioșilor moșnegelul-judecător a păstrat decizia poliției de a amenda ateul Vitalie Lisnic cu 500 lei. Cererea la poliție a fost depusă de un reprezentant al Mitropoliei Moldovei, Sergiu Ungureanu, care a intrat în grupul "Ateii din Moldova" și a găsit evenimentul "Prindem pokemonii în biserică". Sergiu a argumentat că prinderea pokemonilor în biserică este ofensatoare pentru credincioși, (deci să-i lăsăm acolo să se rânjească de după icoane) LOL. Totul ar fi fost "OK", poate, dacă evenimentul într-adevăr s-ar fi petrecut. Dar așa cum "Pokemon GO" oficial nu funcționează pe teritorul R.Moldova, ateul Vitalie Lisnic a intrat în biserică și a filmat cu telefonul mobil. A mai fost și agresat pentru că filmează :). Polițistul de sector chemat la fața locului pentru că "se filmează" în biserică a făcut proces verbal pe acest caz și a amendat "operatorul criminal". Drept că în ședința de judecată el a zis că a pus amenda nu pentru filmare, ci pentru că a văzut în facebook niște caricaturi cu Isus Hristos, postate de Vitalie Lisnic. Evident, luate și acestea din grupul "Ateii din Moldova". A intrat și acesta în grupul ateilor și și-a ofensat sentimentele :)
Moșnegelul-judecător a ascultat "dovezile", dar video de la eveniment n-a vrut să-l privească la tabletă, pentru că "nu este atașat la dosar", iar linkul de pe youtube nu este legal.
Poftim, vedeți mai jos "apâșoara" scrisă de acesta :)








UPDATE
Cerere de recurs la Curtea de Apel





UPDATE 2
Ateul a pierdul și la Curtea de Apel

Judecătorii nu au dorit să privească video de la eveniment.


UPDATE 3
Hotărârea Curții de Apel :)
".. la data de 10.09.2016 a mers la Catedrala "Nașterea Domnului" și a avut scopul de a juca în jocul("Prinde pokemoni")