Protest al ateilor la guvern

Informați din articolul de pe diez.md în care se spunea că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus construcția unei cruci în sectorul Ciocana, str.Ginta Latină, 17-17/1.
Scopul acestei răstigniri, după cum arată hotărârea este: „cultivarea educației moral spirituale ale copiilor, tinerilor precum și la implicarea responsabilă a acestora în viața socială.”
Grupul: “Ateii din Moldova” a hotărât să facă un protest împotriva acestei decizii.
“Nu avem nevoie de cruci pentru educației morală, ci de școli și profesori, care ar preda știința, dar nu minciunile Evului Mediu”.

La protest au fost doar 3 reprezentanți ai grupului, ceea ce a fost suficient pentru a face gălăgie cu vuvuzelele, informând pază pentru ce protestăm. Reprezentanți Ministerului totuși au ieșit la discuții cu protestatarii și au declarat că această inițiativă, care a fost descrisă pe diez.md nu le aparține. Și că Ministerul nu are așa împuterniciri de a propune instalarea crucilor. Ateii au admis că informația de pe diez.md putea fi falsă, căci documentul postat nu are careva semnături. Totuși ateii au dus o discuție constructivă în care au explicat că: “Statul este laic și că Ministerul ar trebui să nu promoveze religia și să excludă orele de religie. Pentru religie sunt bisericile, iar școala este pentru știință.”
Discuția completă o puteți vedea în video:

Updated: June 4, 2019 — 6:05 pm